CICLE SUPERIOR

CURS 2017-2018

TALLER DE COEDUCACIÓ   23-11-2017

Avui els alumnes de cicle superior han participat en un  taller de coeducació dins del programa de coeducació del Berguedà. L'Àngel Roset els ha explicat el conte de "Rosa Caramel" que anava de trencar estereotips. Els ha agradat molt i s'ho han passat molt bé.

Cliqueu a sobre per veure l'àlbum de fotos


 CURS  2016-2017


FIRA A CASSERRRES
Marc Llorens
Casserres

 Com cada any se celebra la fira a Casserres i també la trobada de caramelles. És la 36ena trobada  de caramelles i la 22ª fira de comerç i artesania. Els nens de 6è de l’ Escola Princesa Làscaris van fer una parada on venien: clauers, emoticones, marca pàgines i punts. Hi havia tota varietat de parades des de jocs per nens i nenes a xerracs. També hi havia atraccions, parades amb menjar i els que canten caramelles i ballen sardanes.  XERRADA AGENTS RURALS: PIRATES D'AIGUA DOLÇA


Ahir 20 de març ens van fer una xerrada sobre la importància de la biodiversitat i les espècies invasores que hi ha a Catalunya i per tant al Berguedà. Va ser molt interessant.
Amb aquesta xerrada hem vist que és la Biodiversitat, ens han parlat de la fauna aquàtica dels nostres rius i zones humides, quines d'aquestes espècies es consideren espècies invasores, com han arribat fins aquí i quines són les greus conseqüències per a la Biodiversitat, i què podem fer per evitar la propagació i tenir cura de les espècies autòctones. Hem après a distingir les espècies autòctones de les invasores i què podem fer amb aquestes últimes.


APRENENTATGE SERVEI    DONACIÓ DE SANG

El dia 8 de març a la tarda es va fer a l'escola la donació de sang. Gràcies per la teva participació donant.
El projecte de “Donació de sang" promogut pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya pretén involucrar nens i joves menors d’edat en la tasca de difusió de la necessitat de donació de sang. Els nois i noies aprenen continguts curriculars relatius a la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper.


Unes setmanes abans van venir a fer una explicació sobre la sang, els tipus que hi havia, què calia fer per donar sang... i ens van informar de tot el que s'havia de fer per la preparació del dia de donar sang. Vam fer l'eslògan, el logotip que anirien als cartells, els vam penjar i vam fer propaganda a les botigues i també un video explicatiu. També vam fer uns clauers com a obsequi a la gent que venia a donar sang.

Tot el grup amb el braçálet de regal

Més fotos

TROBADA D'ESPORTS  CICLE SUPERIOR

Ahir al matí els nens i nenes de cicle superior vam fer una trobada a Berga amb altres nens i nenes de les escoles del Berguedà. Vam jugar a hoquei, colpgol, cementiri i vam ballar zumba. Va ser un matí intens i molt divertit.
https://plus.google.com/photos/113737025809623395669/album/6345517626031833601/6345517654543316706

 

  

 

 EL GERARD FINALISTA DEL CONCURS D'ENDEVINALLES

  El curs passat els alumnes de cinquè de primària, a l'assignatura de Castellà van treballar "LAS ADIVINANZAS" i, per aquest motiu, van participar al III CONCURS D'ENDEVINALLES per al calendari "ZATA" 


En Gerard Puigdellívol va quedar finalista amb la seva endevinalla:
 
Soy  pequeña
Y aunque no me alimento
Tengo energía
Y por eso me vendo
(La pila)  

En Gerard amb els premis, que seran tan per a ell com per a l'escola.

La trobareu publicada al blog: 


Les altres endevinalles participants:


Tengo dos orejas
Y para poder cortar
Las manos hay que hacer trabajar
( Tijeras) – Roger Solanellas

Es de forma ovalada
y lo puedes comer,
si te cae al suelo
entero no lo vas a tener.
   (Huevo)- Roger Solanellas

Dos hermanitos nacidos de la uva
Uno  me hace feliz y el otro triste
(Vino y vinagre) – Marc Llorens


Los niños y mayores se divierten conmigo,
Vivo en una caja
Y “de mesa” es mi apellido.
(Juego de mesa) – Berta Clotet

____________________________________________________________________________________________________________ 

CURS   2015-2016

PROJECTE "CONEIX L'ENTORN DEL MEU POBLE"

15-2-2016  Sortida 


 

 

 

 CONTES PER LA IGUALTAT de GÈNERE

 Dimecres 28 d'octubre al matí ens han explicat  el conte" La noia que tenia ombra de nen" i l'hem estat treballant amb la senyora Imma. 

"Els contes infantils són transmissors de valors socials i culturals i poden ser emprats per treballar la igualtat de gènere, contràriament al que transmeten molts dels contes tradicionals, carregats d'estereotips i de rols sexistes".
 

 TROBADA ESPORTIVA BERGA 23/10/2015 


 Punts de llibre  Setembre 2015

Aquest curs hem fet  punts de llibre. Aquí els teniu


 
MOBILITAT  SEGURA   "Xerrada dels mossos d'esquadra" Curs 2014-15

 Avui dimecres 8 d'abril, en Ricard un mosso d'esquadra de Manresa ens ha fet uns xerrada sobre la mobilitat segura. Sabem moltes coses però molts no les posem en pràctica. Per exemple sabem que per anar en bici hem de portar casc però per fer trajectes curts alguns no ens en posem, ens fa mandra o creiem que per tant poc tros... i no se sap mai que pot passar, per tant ens n'hauríem de posar sempre. I així en moltes altres coses. AGENTS RURALS A L'ESCOLA- Xerada sobra la biodiversitat

La biodiversitat  es la varietat d'espècies a la natura.
A partir d'un  vídeo que hem vist hem après que s'ha de cuidar la natura per que si no de aquí uns anys aquí al Berguedà  s'hauran extingit algunes espècies.
Cada dia desapareixen al món 200 especies. Sembla que hi ha uns 10 milions d'espècies.
  •  Biodiversitat entre espècies iguals: entre una mateixa espècie hi ha moltes diferencies. En un isard, les banyes,el coll el color,la mida,el morro...
  • Biodiversitat entre especies diferents: en alguns animals que s'assemblen molt com els ratpenats cal una analitica de sang per diferenciar-los.
  • Biodiversitat entre ecosistemes: a la nostra comarca tenim 49 de 97 especies mamífers. Tenim ecosistemes de bosc , rius, muntanyes, llacs, rouredes...
  • Espècies exòtiques:Tomaquets,figues,canaris... Han vingut de fora peró s'han adaptat i ens són útils.
  •  Especies invasores: es reprodueixen i s'espandeeixen molt ràpidament.
  • Seneci del cap, ha invait els prats d'algunes muntanyes del Berguedà.Les ovelles que venien de Sud Afiica portaven les llavors enganxades a la llana.

Musclo Zebra, ha arribat amb els baixeklls que venien del mar Caspi...
Mosquit Tigre, ha vingut de Corea del Sud també en vaixell...Arbre Aillan ,i l'han portat  de Xina.
Altres invasors:Luç de riu,Luciperca,Truita irisada,bisó Amarica, turtuga de Florida i el cranc Amaricà...

  • Espñécies autòctones amenaçades: Flor de neu sabatetes de la Mare de Dèu,cranc Ibéris i trencalós...

    Per tot això cal conservar la diversitat.
  TEATRE A BERGA

Divendres 21 de novembre els nens i nenes de cicle superior vam anar al teatre Municipal de Berga a veure CUBE, una representació de dansa, street dance, poppins, animation, locking hipe.. amb música electrònica i poesia.  La companyia Kulbik és la que representa 'Cube' . Kulbik que van ser els guanyadors del concurs Tu si que vales ofereixen una fusió amb una personalitat única.


TALLER D'ESTEREOTIPS DE GÈNERE


Avui 30 d'octubre hem fet un taller de coeducació amb el Dani Màgic de Berga.
TROBADA ESPORTIVA COMARCAL 

 El dijous 23 i el divendres 24 es van dur a terme a Berga les trobades esportives comarcals a la zona esportiva Toni Sabata. Com cada any, moltes escoles de primària del Berguedà, es van unir per poder dur a terme les trobades en el marc del Pla Català de l'Esport a l'Escola. Els mestres d’educació física dels centres van coordinar la trobada a la qual van assitir alumnes de les escoles de Sant Joan, Vedruna, Santa Eulàlia, Xarxa, Galcerán de Pinós, Alfred Mata, Sta. Mª d’Avià, Princesa Làscaris, la ZER Baix Berguedà, la ZER Berguedà Centre, Fedac Anunciata, Bassachs, St. Martí i l’escola pública de Gironella. En les dues jornades, uns 575 participants de 5è i 6è van gaudir d’un matí ple d’activitats esportives com l’hoquei, plantar pilota, tenis-cementiri i el tira-tronc (versió muntanyenca de les bitlles catalanes). En els dos propers trimestres es realitzaran les trobades de 1er, 2on, 3er i 4rt de primària.